Kuituvalmisteet

Viljan ja täysjyvätuotteiden veteen liukenemattomat kuidut turpoavat suuren vedensitomiskykynsä ansiosta voimakkaasti ja lisäävät siten ulosteen massaa. Tämä vauhdittaa paksusuolen toimintaa, ja sitä kautta ruoan kulkeutumista ulos elimistöstä. Näin kuidut vaikuttavat ruoansulatuksen nopeuteen, ja myös ei-toivotut aineet poistuvat kehosta kuitujen ansiosta nopeammin. Hedelmien, vihannesten ja kauran vesiliukoiset kuidut puolestaan ovat ravintoa suoliston hyville bakteereille ja auttavat siten ylläpitämään suoliston tervettä bakteerikantaa. Ne myös pehmentävät ulostemassaa ja helpottavat vessassa käymistä. 
Kuten mainittu, kuituja on paljon erilaisia. Suosituksi lisäkuidun lähteeksi on noussut gluteeniton psyllium, joka sopii sekä ruoanlaittoon että leivontaan tai esimerkiksi jugurtin tai smoothien sekaan. Se sopii pitkäaikaiseen käyttöön, mutta käyttö tulee aloittaa pienellä annoksella ja lisätä pikku hiljaa määrää. Vaikutus alkaa jo useimmiten vuorokaudessa. 
Jotkut kuituvalmisteet sisältävät yhdistelmän eri kuituja tai muita suolistoon positiivisesti vaikuttavia aineita. Lepicol sisältää kolmea suolistossa vaikuttavaa ainesosaa: psyllium-siementen kuorta, inuliinia ja maitohappobakteereita. LINOMIX® sisältää pellavarouhetta, ruusunmarjaa, kauralesettä, karpaloa, mustikkaa ja tyrniä, sekä hieman ruokosokeria. Elinvoima Kuitu sisältää beetaglukaania kaurasta ja lignaania pellavasta, sekä hyviä hampun hyviä rasvahappoja. Herkkävatsaisille kehitety Puhdas + Sensitive Oat Fiber sisältää kaurakuitua ja oliiviöljyn polyfenoleita. 
 
Järjestys: