Heraproteiini

Heraproteiini on suosituin lisäproteiinin lähde. Sitä on saatavilla monilla eri merkeillä, maustamattomana ja eri makeutusaineilla makeutettuna. Jokainen löytää taatusti oman lempimakunsa ja brändinsä laajasta valikoimasta. Heraproteiinit ovat useimmiten vähälaktoosisia ja laktoosittomia vaihtoehtoja löytyy esim. suositusta Nutri Works -sarjasta.
Heraproteiini tehdään maidosta. Heraproteiini imeytyy nopeammin kuin maidon toinen proteiini kaseiini. Heraproteiinissa on korkea aminohappopitoisuus ja imeytyessään se nostaa veren aminohappopitoisuutta nopeasti. Veren kohonnut aminohappopitoisuus lisää lihasproteiinin synteesiä ja vähentää voimaharjoittelusta aiheutuvaa lihasproteiinin hajoamista. Tämä mahdollistaa lihaskasvun. Markkinoilta löytyy erilaisia heraproteiineja mm. heraproteiini-isolaatti ja konsentraatti. Isolaatissa on käytetty hienompaa jalostusmenetelmää ja niissä on jonkin verran korkeampi proteiinipitoisuus sekä vähemmän rasvaa ja hiilihydraatteja.
Heraisolaatti on tarkasti jalostettu heraproteiinivalmiste, jossa on korkea proteiinipitoisuus - korkeampi, kuin konsentraatilla. Isolaatista on suodatettu yleensä lähes täydellisesti pois rasva ja maitosokeri (laktoosi). Tuote soveltuu yleensä myös ihmisille, joiden elimistö ei siedä laktoosia.
Heraproteiinikonsentraatti on yleisimmin käytetty, edullisempi heraproteiinivalmiste. Jos et kärsi laktoosi-intoleranssista, on heraproteiinikonsentraatti erinomainen vaihtoehto proteiininlähteeksi esimerkiksi urheilusuorituksen jälkeiseen palautumiseen.
Hydrolysoitu heraproteiini on ihanteellinen proteiini, sillä se on esipilkottua ja imeytyy elimistöön erittäin nopeasti. Elimistö pilkkoo aina proteiinin aminohapoiksi, ja proteiinin ollessa jo valmiiksi pilkottu on imeytyminen luonnollisestikin nopeampaa. Hydrolysoidun heraproteiinin proteiinipitoisuus on yleensä jopa heraisolaattia korkeampi, eikä se sisällä juuri ollenkaan rasvaa tai hiilihydraatteja. Hydrolysoitu heraproteiini on erittäin hienojakoista ja vaahtoutuu herkemmin muihin proteiinijauheisiin verrattuna.
Proteiiniyhdistelmä sisältää proteiinia useammasta proteiinin lähteestä esimerkiksi heraproteiinista, kaseiinista ja soijaproteiinia. Proteiiniyhdistelmä mahdollistaa proteiinien imeytyminen elimistöön eri vaiheissa ja antaa jatkuvan aminohappovirran lihaksiin pitkäksi aikaa.
Kysy lisää Aminopörssin myymälästä tai valitse omasi kattavasta valikoimasta ja tilaa heti!
Järjestys: