Kalsium

Kalsium on makrokivennäisaine. Sen saantisuositus on lapsille 800 mg ja aikuisille 800-1200 mg.
Suomalaiset saavat eniten kalsiumia maitotuotteista: maidosta, juustosta, rahkasta, jugurtista ym. Kalsiumia lisätään myös kasvimaitoihin ja muihin kasvimaitovalmisteisiin kuten esimerkiksi soija- ja kauramaitoon sekä soijarahkoihin ja kaurajugurtteihin. Luomutuotteisiin kalsiumia ei kuitenkaan lisätä.
Kalsium edistää normaalia veren hyytymistä ja normaalia hermovälitystä. Se on tarpeellinen luuston pysymiselle normaalina. Kalsium osallistuu solujen jakautumis- ja erikoistumisprosessiin, edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa, ja se on tarpeellinen hampaiden pysymiselle normaaleina. 
Kalsiumia on saatavilla kapseleina, tabletteina ja jauheena. 
Järjestys: